Dakbedekking

Voor dakbedekking en dakreparatie kunt u terecht bij Gerrit de Jonge Techniek uit Goes. Wij werken met EPDM dakbedekking en Bitumen dakbedekking. Voor een dakreparatie gebruiken wij materiaal dat aansluit bij uw huidige dakbedekking.

Bitumineuze dakbedekking

Dakbedekking door Gerrit de Jonge Techniek

Bitumineuze dakbedekking is gemakkelijk te verwerken en is ook zeer duurzaam. Omdat het zo gemakkelijk te verwerken is, is het materiaal ook geschikt voor complexe dakvormen. Vooral voor platte en licht hellende daken is bitumineuze dakbedekking vaak de ideale oplossing. Bitumen is een aardolie product wat ontstaat als een residu nadat de benzine of diesel uit de aardolie gehaald is. Bitumen lijkt qua eigenschappen erg veel op teer, maar het is niet hetzelfde. Teer wordt namelijk verkregen uit hout of steenkool. Bitumen staat bekend als een uitermate waterkerend middel. Was bitumen ooit het residu van aardolie, tegenwoordig is het een speciaal gemodificeerde grondstof. Bitumen is blijvend waterdicht. Het is een plastisch materiaal dat bij verwarming op hoge temperatuur goed vervormbaar is. Ook heeft het een goed hechtend vermogen.

Meer informatie over uw dakbedekking?

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is een elastische dakbedekking gemaakt van een synthetische rubber. Door het toevoegen van verschillende vulstoffen zoals roet en zwavel, wordt het geschikt gemaakt om te gebruiken als dakbedekking.

Het is mogelijk om de EPDM dakbedekking in de fabriek op maat te laten maken. Hierdoor kan het dak in zijn geheel bedekt worden uit een stuk EPDM.
Hierbij wordt zelfs rekening gehouden met uitsparingen voor bijvoorbeeld een afvoer, of opstaande randen. Het grote voordeel is dat er ter plekke geen naden gemaakt hoeven te worden en er dus minder kans is op een lekkage.

 

De levensduurduur van EPDM kunststof is circa veertig jaar. Het materiaal is onderhoudsvrij en altijd beloopbaar. Het is 100% uv- en ozon bestendig, is bestand tegen weersinvloeden, vliegvuur, stralingswarmte en chemische invloeden. Eenmaal geplaatst, vragen de EPDM-kunststoffen dakbanen weinig of geen onderhoud.

Doordat EPDM-kunststof uiterst soepel blijft, is het materiaal het hele jaar door verwerkbaar, zelfs bij extreme kou (tot –45°). Dankzij het rekvermogen van meer dan 300% kan de folie zich aanpassen aan een onregelmatige ondergrond. Doordat de overlappen en details thermisch lasbaar zijn, is er geen weersgevoelige lijm- en kitverbinding nodig. De lasverbindingen worden met hete lucht gemaakt, wat een brandveilige verwerking betekent.

Om onze producten te bekijken kunt u terecht op de site van onze leverancier: www.hertalan.nl

EPDM dakbedekking plakken